no to teraz jebnę kombo...
do Roberta:
tu masz wersję przedliftingową Alfy 156 czyli lata 1997-2002
a tu wersję poliftingową czyli 2002-2006
widać czym się różnią i jak wyglądają więc nie będę tego pisał
a co do lamp o których mówiłeś to występowały one w modelu 159 i Brera
i nie ma chuja we wsi żeby lampy od 159 czy Brery założyć do 156. nie da się i już. co najwyżej gość mógł ściągnąć klosze ale wtedy całe wnętrze lampy (odbłyśniki, żarówki) byłyby na wierzchu.
teraz do Tomka
oto link do tematu o samochodzie z rurek i laminatu
i do Wiktora i Mateusza
Fiat Multipla z silnikiem z Fiata Coupe i Lanci Kappy, 2.0 turbo 220 kucy
...Amen.
Użytkownik
fajny ten golfik
i tutaj jeszcze macie panowie link do artykułu o Golfie 928... dla nie kojarzących 928 to był Prosiak
+16.03.12
klik... mówcie co chcecie, widziałem podobne zjawisko na żywo i ta szyba jest szklana, to nie plexi
Ostatnio edytowany przez TrumanM1 (2012-03-16 18:59:26)
a co powiecie chłopaki na takiego golfa II ?
http://moto.wp.pl/kat,92714,title,Golf- … caid=1e902
ja to ci powiem, że jest to dzieło Boba-motoring.de z Niemiec, ma silnik KR (seryjnie 139KM) 6-cio biegową skrzynie, napęd 4-motion, turbo Garrett GTX4202R i na ćwiartkę opier*ala tego schu*owiałego Bugatti
... i już nie ma 900 koni tylko 1013 ;P
tutaj jeszcze miał 900KM
tutaj już na hamowni z mocą 1013KM
a tu macie stronę autorów tego czegoś
..a tak na serio to powiem: "JAPIE*DOLĘ KU*WA MAĆ"
w komentarzu pod filmikiem z hamowni pisze coś o 891Nm ale coś mi się nie wydaje, żeby miał tak "mało" i jakim chujem momentu mniej niż mocy?
to normalne (znaczy prawie normalne ) Mareczku że moment niższy od mocy
przy strojeniu na obroty rzędu 9,5 tyś/min nie ma bata żeby krzywa momentu nie leciała w dół tak od 7 tyś, a moc rośnie proporcjonalnie do obrotów i odwrotnie proporcjonalnie do momentu, a więc przy spadku momentu i gwałtownym wzroście obrotów jak najbardziej możliwe jest żeby moc była wyższa od momentu
(przyjmuje pod latarnią do 5)... ale je*łem no tak racją Andrzej, nie pomyślałem o tym.. może przez to że miałem w głowie parametry Alfy Darka (140KM i trochę ponad 300Nm momentu) i nie zczaiłem jak wychodzą wykresy na hamowni
....ale i tak jeździłbym jak Reksio szynkę
no bo Darek ma diesla a tam moment obrotowy jest wysoki
przez ogromny stopień sprężenia 1:21 ) od niziutkich obrotów i utrzymuje się mniej więcej na całej gamie obrotów, ale przez to te silniki są strojone do ok. 5-6 tyś
bo przy wyższych obrotach i tym stopniu sprężenia dostałbyś korbą po jajach
hahah.. jebłem lubię swoje jaja
a tak na weekend do przejrzenia rzucę wam niezły temat.. gość odbudował e30 M3
http://www.r3vlimited.com/board/showthread.php?t=148000